Musée des Arts Contemporains de la Fédération Wallonie-Bruxelles

Het bezoek

Mac's-Het bezoek

Naar aanleiding van elke tentoonstelling organiseert de Dienst Cultuur van het museum talrijke begeleidende activiteiten: workshops, animatie, publicaties, stages aangepast aan leerlingen en studenten van alle leeftijden.


Het actieve klasbezoek
Voor alle niveaus

Het actieve bezoek is een participatief en ludiek bezoek afgewisseld met uiteenlopende activiteiten in de zalen. Observatie en experiment via direct contact met het kunstwerk liggen aan de basis van deze activiteit.

Duur: 1u30. Reservatie verplicht. Tarief: 40€


Het gecombineerde bezoek
Voor alle niveaus

Het bezoek aan de tentoonstelling van het MAC’s kan worden gecombineerd met dat aan een tentoonstelling georganiseerd door de vzw Grand-Hornu Images en/of met de rondleiding op de historische site van Le Grand-Hornu.

Duur: ongeveer 3 uur. Reservatie verplicht. Tarief: 60€


Het duobezoek, een gids en een actrice...
Voor secundaire scholen (van het 4e tot het 6e jaar)

Het duobezoek bestaat uit het klassieke commentaar op de kunstwerken afgewisseld met het voorlezen van allerhande literaire uittreksels. Geconfronteerd met de werken spreken deze teksten de verbeelding aan en openen ze onverwachte perspectieven.

Duur: 1u30. Reservatie verplicht. Tarief: 40€


De coulissen van het museum
Voor secundaire scholen

Begeleid door een gids en een persoon verbonden aan de dienst conservatie ontdekt de klas alle aspecten van een tentoonstelling: inhoud, werkwijze van de kunstenaar, de voorwaarden voor het tentoonstellen, installeren en conserveren van de werken. Het bezoek wordt afgesloten met een korte verkenning van de museumreserves en het conservatieatelier.

Duur 1u30. De eerste en derde donderdag van de maand om 10u. Reservatie verplicht. Tarief: 40€


Informatie Cultureel Team
animation.macs@grand-hornu.be ou +32(0)65/613.854

Reservaties bij Sophie Gallez
reservations@grand-hornu.be ou +32(0)65/613.902