Musée des Arts Contemporains de la Fédération Wallonie-Bruxelles

S.F.
[Art, science & fiction]

Ter gelegenheid van zijn tiende verjaardag wijdt het MAC’s zijn herfsttentoonstelling aan de sciencefiction. S.F [Art, science & fiction] is een collectieve tentoonstelling die talrijke eigentijdse kunstdisciplines vermengt.

De tentoonstelling verkent de banden tussen de schone kunsten en de sciencefiction, met werken en documenten die uiteenlopende esthetische stromingen en culturele bewegingen vertegenwoordigen. De bezoeker ontdekt er evengoed moderne kunstenaars die over wetenschappelijke onderwerpen als de vierde dimensie speculeren, als postmoderne hedendaagse kunstenaars die volksmythen als Superman op een persoonlijke manier interpreteren.  

Er zijn werken van onder meer Lewis Baltz, Larry Bell, Fred Biesmans, Jacques Charlier, Anton Corbijn, Edith Dekyndt, Lucio Fontana, Dora Garcia, Bruno Gironcoli, Dominique Gonzalez-Foerster, João Maria Gusmão & Pedro Paiva, Peter Hutchinson, Ann Veronica Janssens, Mike Kelley, Tetsumi Kudo, Kasimir Malevitch, Chris Marker, John McCracken, Tony Oursler, Jean Perdrizet, Robert Smithson, Ionel Talpazan, Gavin Turk.

De tentoonstellingscommissaris is Denis Gielen, die ter gelegenheid van dit evenement een werk rond het thema "kunst en sciencefiction" zal uitbrengen.

De tentoonstelling geniet de hoge bescherming van de heer Elio Di Rupo, premier van het koninkrijk België, en van mevrouw Martine Aubry, burgemeester van Rijsel.


BNP Paribas Fortis

L’exposition bénéficie du soutien exceptionnel de BNP Paribas Fortis
dans le cadre du projet "L’art est en nous".