Musée des Arts Contemporains de la Fédération Wallonie-Bruxelles

Restaurant & cafeteria

Mac's-Restaurant & cafeteria

Zesde project van chef Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps**, Liernu)

Rizom : Réserve alimentaire pour plantes vivaces

Deze brasserie - en cafetaria – gelegen in het hart van het Musée des Arts Contemporains du Grand Hornu en het Centre d’innovation et du design, presenteert een keuken op het snijpunt van culturen.

Het Waalse bekken, zelf ontstaan uit diverse migraties, is de thuis van oeroude streekproducten, en tegelijk ook de wieg van moderne ideeën en technologie. Rizom keuken spruit voort uit al deze contrasten en is een nieuwe vertaling van de eigentijdse terroirkeuken van Sang Hoon Degeimbre.

Rizom staat voor een keuken met uiteenlopende wortels, en brengt lokale markt- en seizoensproducten in het bord.

Het grote geklasseerde gebouw binnen de museumsite stelt een aantal mobiele sculpturen tentoon. Ze zijn deel van het architecturale universum van de restaurants van chef Sang Hoon Degeimbre, en bedacht door studio Exsud.

 

RIZOM

Rue Sainte-Louise 82

7301 Boussu

+32(0)65 61 38 76

www.rizom-restaurant.be

 

Open van dinsdag tot zonsdag 

Cafetaria van 10u tot 18u

Restaurant van 11u30 tot 15u

Reservaties via telefoon of via de website

 

À LA CARTE

3 voorgerechten : 12 – 16€

3 hoodfgerecheten : 16 – 18€

2 nagerechten : 7 – 8€