Het MACS organiseert talrijke activiteiten voor gezinnen. Bij elke tentoonstelling biedt het museum een bezoekersgids aan voor jongeren en is er een aparte ruimte voorzien voor hen. Deze plek, het ‘Salon des enfants’ (Kindersalon), wordt telkens ingericht in functie van de lopende tentoonstelling en bevat naast een leeshoek ook materiaal om te tekenen en creatief te zijn met het hele gezin.

 

Ateliers Baz'art

In deze workshop, bestemd voor kinderen van 8 tot 12 jaar, leren de deelnemers de bedoeling van de kunstenaar begrijpen en zijn techniek ontdekken tijdens een rondleiding en een praktijkgerichte workshop.

 

Meer weten
Atelier baz'art

Stages

De stages, die doorgaan in de krokus-, paas- en zomervakanties, zijn bedoeld om diverse thema’s op een leuke manier te ontdekken.

Meer weten
Stages

Vernissages voor kinderen

In het MACS kunnen kinderen de nieuwe tentoonstelling telkens in avant-première ontdekken tijdens een vernissage op maat, gevolgd door lekkernijen om de kleine honger te stillen!

Vernissage pour les enfants

Nacht in het museum

De deuren van het museum blijven open voor jongeren om een avontuurlijke nacht te beleven!

Kinderen kunnen bij het MACS een speciale nacht doorbrengen in het museum. Na een avond boordevol activiteiten (een escape game, workshops, film,.. ) gaan de deelnemers slapen tussen de kunstwerken.

 

Nuit au musée

Verhalenwandeling

Kinderen en volwassenen kunnen zich tijdens een tentoonstelling laten meeslepen door de betoverende stemmen van de vertellers.

Balade contée

Donderdag voor gezinnen

Tijdens vakanties wordt er elke donderdag een programma op maat uitgewerkt voor gezinnen!

 

Jeudi des familles

Tools

Het Kindersalon, de jongerengids en een speciale toolkit om te ontdekken of mee te nemen in de
museumzalen.

Meer weten
MACS - salon des enfants