Huidige tentoonstelling

Léon Wuidar

À perte de vue
26.09.21 > 30.01.22

Het oeuvre van Léon Wuidar, wiens kunst gekenmerkt is door ijver en een vleugje humor, is zowel coherent als verrassend. Het MACS wijdt een omvangrijke retrospectieve aan deze Luikse kunstenaar. 

Meer informatie
MACS - Exposition - Léon Wuidar. À perte de vue

Tamara Laï

Silent Noise
26.09.21 > 30.01.22

In de jaren 90, de periode waarin mediakunst ontstond, was Tamara Laï een van de eerste Belgische kunstenaars die de cd-rom en het internet als drager gebruikte om multimediale en interactieve werken te maken die zich onderscheiden door poëzie met hypertekst en een rizomatisch verhaal. 

Meer informatie
MACS - Exposition - Tamara Laï. Silent Noise

Binnenkort

Gaillard & Claude

27.02.22 > 18.09.22

De tentoonstelling in het MACS is opgevat als een eerste retrospectief parcours in België sinds het duo zich in Brussel gevestigd heeft in 2008, en bundelt de essentie van hun kunstpraktijk aan de hand van drie ensembles: Le Groupe et La Famille (2010), Orchestra (2015) en Baloney! (2020).

Meer informatie
MACS - Exposition - Gaillard & Claude ( Flutes at the Barnes,2019)

Aline Bouvy

Cruising Bye
27.02.22 > 18.09.22

Als ware ode aan de vrijheid heeft de tentoonstelling Cruising Bye van Aline Bouvy de poëtische allure van een ‘woeste parade’, waarin je naast een optocht van androgyne politieagenten (met loeiende sirenes) ook een heksensabbat (onder invloed van wolfskers) aantreft.

Meer informatie
MACS - Exposition - Aline Bouvy. Cruising Bye

Les Fabriques du cœur

Contes
23.10.22 > 26.02.23

Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag heeft het MACS aan eredirecteur Laurent Busine gevraagd om een tentoonstelling te maken die, volgens zijn humanistische opvatting van het museum, reflecteert over de eigenheid van elke blik, en kunstwerken, bezienswaardigheden en alledaagse beelden in dialoog laat treden. Les Fabriques du Cœur huldigt de ontmoeting tussen de nieuwsgierigheid van het publiek en de inventiviteit van de kunstenaars en wijst op de veranderende en bonte complexiteit van de wereld waarin we leven.

Meer informatie
MACS - Exposition - Les Fabriques du cœur

Archief

Comme le mur qui attend le lierre

Fiona Tan. Daniel Turner. Oriol Vilanova
23.05.21 > 29.08.21

De tentoonstelling, die de twee identieke ruimtes inneemt van het voormalige ‘Ingenieurshuis’, waarvan enkel de gevels zijn overgebleven van de oorspronkelijke architectuur, houdt een poëtische en kritische reflectie over het thema ruïnes. Ze bestaat uit een installatie van Oriol Vilanova die deel uitmaakt van de museumcollectie, een dubbele projectie van films van Fiona Tan en een sculptuur van Daniel Turner.

Meer informatie
MACS - Exposition - Comme le mur qui attend le lierre - Fiona Tan

James Welling

Cento
23.05.21 > 29.08.21

Het MACS nodigt de Amerikaanse kunstenaar uit om het fotografische werk te tonen dat hij tegenwoordig maakt rond architectuur en beeldhouwkunst uit de klassieke oudheid.

Meer informatie
MACS - Exposition - James.Welling. Cento ©Photo Isabelle Arthuis