Huidige tentoonstelling

Gaillard & Claude

27.02.22 > 18.09.22

De tentoonstelling in het MACS is opgevat als een eerste retrospectief parcours in België sinds het duo zich in Brussel gevestigd heeft in 2008, en bundelt de essentie van hun kunstpraktijk aan de hand van drie ensembles: Le Groupe et La Famille (2010), Orchestral Issues (2015-2017) et Baloney! (2020-2022).

Meer informatie
MACS - Exposition - Gaillard & Claude. A Certain Decade

Aline Bouvy

Cruising Bye
27.02.22 > 18.09.22

Als ware ode aan de vrijheid heeft de tentoonstelling Cruising Bye van Aline Bouvy de poëtische allure van een ‘woeste parade’, waarin je naast een optocht van androgyne politieagenten (met loeiende sirenes) ook een heksensabbat (onder invloed van wolfskers) aantreft.

Meer informatie
MACS - Exposition - Aline Bouvy. Cruising Bye

Binnenkort

Les Fabriques du cœur et leur usage

23.10.22 > 19.03.23

Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag heeft het MACS aan eredirecteur Laurent Busine gevraagd om een tentoonstelling te maken die, volgens zijn humanistische opvatting van het museum, reflecteert over de eigenheid van elke blik, en kunstwerken, bezienswaardigheden en alledaagse beelden in dialoog laat treden. Les Fabriques du cœur et leur usage huldigt de ontmoeting tussen de nieuwsgierigheid van het publiek en de inventiviteit van de kunstenaars en wijst op de veranderende en bonte complexiteit van de wereld waarin we leven.

Meer informatie
MACS - Exposition - Les Fabriques du cœur

Angel Vergara

Dans un instant
23.04.23 > 08.10.23

Vijftien jaar na de tentoonstelling El pintor van Angel Vergara plaatst het MACS het complexe oeuvre van deze kunstenaar - dat niet in één vakje onder te brengen is - in een breder perspectief: een overzichtstentoonstelling met zijn schilderijen. Het museumparcours begint met ‘schilderijen’ die een groep slechtziende kinderen gemaakt heeft tijdens een workshop die door de schilder bedacht is.

Meer informatie
MACS - Exposition - Angel Vergara. Dans un instant

Archief

Tamara Laï

Silent Noise
26.09.21 > 30.01.22

In de jaren 90, de periode waarin mediakunst ontstond, was Tamara Laï een van de eerste Belgische kunstenaars die de cd-rom en het internet als drager gebruikte om multimediale en interactieve werken te maken die zich onderscheiden door poëzie met hypertekst en een rizomatisch verhaal. 

Meer informatie
MACS - Exposition - Tamara Laï. Silent Noise

Léon Wuidar

À perte de vue
26.09.21 > 30.01.22

Het oeuvre van Léon Wuidar, wiens kunst gekenmerkt is door ijver en een vleugje humor, is zowel coherent als verrassend. Het MACS wijdt een omvangrijke retrospectieve aan deze Luikse kunstenaar. 

Meer informatie
MACS - Exposition - Léon Wuidar. À perte de vue