Binnenkort

Angel Vergara

In het moment
23.04.23 > 08.10.23

Vijftien jaar na de tentoonstelling El Pintor van Angel Vergara plaatst het MACS het complexe oeuvre van deze kunstenaar - dat niet in één vakje onder te brengen is - in een breder perspectief: een overzichtstentoonstelling met zijn schilderijen. Het museumparcours begint met ‘schilderijen’ die een groep slechtziende kinderen gemaakt heeft tijdens een workshop die door de schilder bedacht is.

Meer informatie
MACS | Angel Vergara. Dans l'instant

Archief

Les Fabriques du cœur et leur usage

23.10.22 > 19.03.23

Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag heeft het MACS aan eredirecteur Laurent Busine gevraagd om een tentoonstelling te maken die, volgens zijn humanistische opvatting van het museum, reflecteert over de eigenheid van elke blik, en kunstwerken, bezienswaardigheden en alledaagse beelden in dialoog laat treden. Les Fabriques du cœur et leur usage huldigt de ontmoeting tussen de nieuwsgierigheid van het publiek en de inventiviteit van de kunstenaars en wijst op de veranderende en bonte complexiteit van de wereld waarin we leven.

Meer informatie
MACS - Agenda - Les Fabriques du coeur et leur usage - 20 ans - vernissage

Aline Bouvy

Cruising Bye
27.02.22 > 18.09.22

Als ware ode aan de vrijheid heeft de tentoonstelling Cruising Bye van Aline Bouvy de poëtische allure van een ‘woeste parade’, waarin je naast een optocht van androgyne politieagenten (met loeiende sirenes) ook een heksensabbat (onder invloed van wolfskers) aantreft.

Meer informatie
MACS - Exposition - Aline Bouvy. Cruising Bye