Huidige tentoonstelling

Jochen Lempert

Honeyguides and Milk Teeth
12.11.23 > 12.05.24

Voor zijn eerste tentoonstelling in een museale instelling in België palmt de Duitse fotograaf Jochen Lempert vier zalen van het MACS in met zijn verfijnde natuurfoto’s.

Meer informatie
MACS - Exposition - Jochen Lempert

Lionel Estève

Les Saisons
12.11.23 > 12.05.24

Het werk van Lionel Estève, gekenmerkt door een minutieuze en subtiele werkwijze en een kleurrijke, lichte vorm, valt evenzeer op door zijn vermogen om intuïtief in te spelen op de beperkingen van tentoonstellingsruimtes op het vlak van morfologie, belichting en stemming. 

Meer informatie
MACS - Exposition - Lionel Estève

Archief

Angel Vergara

In het moment
23.04.23 > 08.10.23

Vijftien jaar na de tentoonstelling El Pintor van Angel Vergara plaatst het MACS het complexe oeuvre van deze kunstenaar - dat niet in één vakje onder te brengen is - in een breder perspectief: een tentoonstelling met zijn schilderijen. Het museumparcours begint met ‘schilderijen’ die een groep slechtziende kinderen gemaakt heeft tijdens een workshop die door de schilder bedacht is.

Meer informatie
MACS | Angel Vergara. Dans l'instant

Les Fabriques du cœur et leur usage

23.10.22 > 19.03.23

Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag heeft het MACS aan eredirecteur Laurent Busine gevraagd om een tentoonstelling te maken die, volgens zijn humanistische opvatting van het museum, reflecteert over de eigenheid van elke blik, en kunstwerken, bezienswaardigheden en alledaagse beelden in dialoog laat treden. Les Fabriques du cœur et leur usage huldigt de ontmoeting tussen de nieuwsgierigheid van het publiek en de inventiviteit van de kunstenaars en wijst op de veranderende en bonte complexiteit van de wereld waarin we leven.

Meer informatie
MACS - Exposition - Les Fabriques du coeur et leur usage