De museummedewerkers komen naar de klas met workshops over diverse thema’s.

Vormingen in de klas

Het educatieve team van het MACS heeft voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs een aantal vormingen in de klas in het aanbod.

Het gaat om een kennismaking met hedendaagse kunst die uit twee delen bestaat:

Het eerste deel van de vorming in de klas is een kijkworkshop waarin een reeks reproducties besproken wordt. De leerlingen observeren en ontdekken de beeldtaal en de aanpak van een hedendaagse kunstenaar. Bij het tweede deel, een creatief moment, leren de leerlingen de typische eigenschappen en concepten in het werk van de kunstenaar in kwestie zelf toepassen.

 

Duur van de vorming: 1u30

Tarieven: 60 € + verplaatsingskosten (heen en terug; van 0 tot 50 km: 10 €, van 50 tot 100 km: 20 €, van 100 tot 150 km: 30 €)

Info en reservaties: +32 (0)65 613 902 / reservations@grand-hornu.be 

KLEUTERONDERWIJS

Land Art

Grijp in in een landschap door er witte versierde steentjes te plaatsen die samen een tijdelijk kunstwerk vormen die de ruimte in vraag stelt, net zoals Land Art-kunstenaars.

Land Art

Bruno Munari

Ontwerp je eigen boek door verschillende materialen en texturen te gebruiken, zoals Bruno Munari, de Italiaanse vormgever met zijn ‘preboeken’.

 

Livre - Bruno Munari

LAGER ONDERWIJS

Guy Rombouts

Vind je eigen alfabet uit en bepaal de vorm van een woord met behulp van deze denkbeeldige code, in navolging van het AZART-alfabet, dat bedacht werd voor de kunstenaars Guy Rombouts en Monica Droste.

Guy Rombouts - oeuvre

Land Art

Grijp in in de afbeelding van een landschap door iets toe te voegen (een detail, een materiaal, een voorwerp of een personage), in navolging van de werken van Land Art-kunstenaars.

 

Ligne dans le désert - oeuvre de Walter De Maria

José María Sicilia

Treed binnen in de poëtische wereld van José Maria Sicilia en zijn reuzegrote bloemen die geschilderd zijn op bijenwas.

José María Sicilia - fleur

Assemblage en hybridisering

Verzin een fantasiewezen en wek het tot leven in de vorm van een marionet, na een uiteenzetting over de kunst van het samenbrengen van ideeën en beelden.

MACS - Exposition - Johan Muyle. No Room for Regrets

SECUNDAIR/HOGER ONDERWIJS

Inleiding tot hedendaagse kunst

Overstijg je vooroordelen over hedendaagse kunst door, aan de hand van emblematische werken, kennis te maken met haar diverse gedaantes en haar hoekstenen.

Joseph Buys - performance - coyote

Filoworkshop

Denk via kunst na over onze verhouding tot de wereld op basis van enkele werken waarbij meerdere vraagstellingen mogelijk zijn.

 

Atelier philo- enfants - MACS

Op aanvraag kunnen er ook specifieke vormingen uitgewerkt worden.