Projecten voor de 20ste verjaardag van het MACS

 

Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag heeft het MACS aan eredirecteur Laurent Busine gevraagd om een tentoonstelling - Les Fabriques du coeur et leur usage - te maken die, volgens zijn humanistische opvatting van het museum, reflecteert over de eigenheid van elke blik, en kunstwerken, bezienswaardigheden en alledaagse beelden in dialoog laat treden. 

 

Een reeks activiteiten en projecten zijn voorzien, om verder te vieren:

 

 

RONDLEIDING

Laurent Busine
curator van de tentoonstelling

19 maart 23 - 14u

 

BEZOEK AAN HET DEPOT

Ontdek het depot van het MACS in het gezelschap van een medewerker van de dienst conservatie om meer te leren over het behoud en beheer van hedendaagsekunstwerken.

Tweede zondag van de maand

 

KUNSTBUS

Dankzij de kunstbussen kunnen bezoekers op één dag niet alleen de tentoonstellingen van het MACS ontdekken, maar ook die van een ander museum. Ditmaal zullen de deelnemers de collectie van het Musée des Beaux-Arts van Doornik en de tijdelijke tentoonstelling over kunstenaar Baudouin Oosterlynck ontdekken.

 

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN EN GEZINNEN

Donderdag voor gezinnen, workshops Baz'art, kampen, Kerst in Grand-Hornu

 

GELUIDSPERFORMANCE

Macadam virage
Gauthier Leroy en Frédéric Le Junter

17 februari 2023 - 19u

 

LEZING

Georges Didi-Huberman
Filosoof en kunsthistoricus

10 maart 2023 - 20u

 

VIDEO’S

Sans réserve
Naar aanleiding van zijn 20ste verjaardag maakt het MACS een reeks van korte video’s die opgenomen zijn in zijn depot. Negen personen met een diverse achtergrond presenteren een geselecteerd werk uit de collectie (Nan Goldin, Christian Boltanski, Jean-Marie Bytebier, …) en werpen er hun persoonlijke blik op.
Sans réserve

 

PODCASTS

Démêler les pinceaux
Gesprekken met Laurent Busine (aflevering n°2) en Luc Tuymans (aflevering n°4)
Démêler les pinceaux

 

COMBITICKET

Joan Miró - BAM (Bergen)
Toegang tot de tentoonstellingen Les Fabriques du coeur et leur usage en Joan Miró. L’essence des choses passées et présentes (08.10.22 > 08.01.23) tegen de voordelige prijs van 17 €
Combiticket

 

MOBILITEIT

KOM JE MET DE TREIN? DAN IS’T GRATIS!

Tijdens de tentoonstelling Les Fabriques du coeur et leur usage zal de site van Grand-Hornu gratis toegankelijk zijn op vertoon van een treinticket met bestemming Bergen of Saint-Ghislain dat op de dag zelf gevalideerd is. Hiermee heb je ook toegang tot de tentoonstellingen van het CID – centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu.

 

 
Volg MACS nieuws via de nieuwsbrief en sociale media: newsletter  Facebook, Instagram, YouTube

 

>>> Activiteitenagenda <<<<